WIJ ZIJN ER VOOR U

Vragen over glasvezel?
Brofiber maakt het duidelijk

Veelgestelde vragen over glasvezel en Brofiber

Diensten

Vragen die betrekking hebben op diensten

  • Kan ik mijn bestaande televisie blijven gebruiken?
  • Werkt mijn alarmsysteem in combinatie met glasvezel?
  • Werkt pinnen op het glasvezelnetwerk?
  • Kan ik een fax aansluiten op de telefoonlijn?
  • Kan ik mijn huidige telefoonnummer behouden?
  • Kan ik mijn huidige e-mailadres blijven gebruiken?
  • Welke providers gaan hun diensten leveren over het netwerk
  • Waarom zou ik glasvezel nemen als er een 4G of 5G verbinding is?
  • Ik wil alleen internet. Kan dat?
  • Wat is mijn huidige up- downsnelheid
Kan ik mijn bestaande televisie blijven gebruiken?

Als u gebruik maakt van Trined middels het DVB-C signaal dan kunt u op internet kijken of uw televisie geschikt is voor DVB-C. Dit doet u door het typenummer in te typen bij google. Als uw televisie geschikt is voor DVB-C dan kunt u de coax kabel rechtstreeks in de tv stoppen / draaien. Dan hoeft hier geen enkel “”kastje”” meer tussen.
Is uw televisie niet geschikt voor DVB-C dan kunt u hier een kastje tussen zetten. Deze zijn eventueel ook tweedehands te verkrijgen.

Werkt mijn alarmsysteem in combinatie met glasvezel?

Vrijwel alle alarm- en beveiligingsinstallaties zijn, al dan niet na een aanpassing, prima te combineren met het gebruik van glasvezel. Of dat ook voor uw alarminstallatie geldt, kan de leverancier van de installatie u het beste zelf vertellen. Een belangrijk aandachtspunt in combinatie met een alarminstallatie is natuurlijk de dekking door uw verzekeringsmaatschappij bij eventueel alarm- en gevolgschade. Iedere verzekeringsmaatschappij stelt andere eisen, maar indien uw alarm over glasvezel wordt aangelegd door een gecertificeerd installateur zal het gebruik van glasvezel naar verwachting geen invloed hebben op de dekking. Vraag hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.

Werkt pinnen op het glasvezelnetwerk?

Ja. Verreweg de meeste PIN-automaten werken werken via internet. Vraag hierover informatie bij de leverancier van uw PIN-apparaat.

Kan ik een fax aansluiten op de telefoonlijn?

Ja, dit is in bijna alle gevallen mogelijk. Dit kunt u navragen bij de fabrikant van uw fax.

Kan ik mijn huidige telefoonnummer behouden?

Ja, u kunt uw huidige telefoonnummer(s) meenemen naar de nieuwe provider. Zeg u telefoonnummer NOOIT op zonder dat daarom verzocht wordt door uw nieuwe provider omdat u anders mogelijk uw nummer wel kwijt raakt.

Kan ik mijn huidige e-mailadres blijven gebruiken?

“Dit hangt af van het soort e-mail adres dat u gebruikt. We maken onderscheid in 3 typen e-mail adressen:
Heeft u een e-mail van uw huidige provider (bijvoorbeeld uwnaam@kpn.nl) dan vervalt deze in principe als u overstapt naar een andere provider. Sommige providers bieden de service om e-mail voor een bestaand e-mail-adres door te sturen naar een nieuw adres. Informeer hierover bij uw huidige aanbieder(provider).
Wanneer u een e-mail-adres heeft via een (gratis) dienst als Hotmail of G-mail (Outlook), dan kunt u deze prima blijven gebruiken in combinatie met het glasvezel en uw eventuele nieuwe provider.
Een eigen e-mail-adres dat u zelf hebt aangevraagd, zoals info@uwnaam.nl . Hiervoor geldt ook dat dit prima blijft werken in combinatie met glasvezel en nieuwe provider.
Het is te adviseren om op dit moment al een Hotmail-, Outlook- of G-mail-adres of dergelijk openbaar (cloud) mailadres aan te maken zodat uw contacten ruim de tijd hebben om uw nieuwe mailadres te leren kennen. Dat is immers onafhankelijk van een provider. Als u in de toekomst op uw lokale glasvezelnetwerk uw voordeel wilt doen met aanbiedingen van verschillende providers, hoeft u dan niet telkens van e-mail-adres te veranderen als u overstapt naar een andere provider.

Welke providers gaan hun diensten leveren over het netwerk

Zie hiervoor diensten

Waarom zou ik glasvezel nemen als er een 4G of 5G verbinding is?

4G of 5G zijn draadloze technieken die niet te vergelijken zijn met het glasvezelnetwerk. Dit omdat het een vaste verbinding ten op zichte van een mobiele verbinding betreft. Mobiel dataverkeer wordt steeds beter maar zal niet op kunnen boksen tegen het snelle en betrouwbare vaste glasvezelnetwerk. Mobiel dataverkeer is afhankelijk van zendmasten en het gebruik per zendmast (dit wordt gedeeld, dus hoe meer mensen gebruik maken hoe minder je krijgt), de hoeveelheid zendmasten heeft invloed op de kwaliteit van de verbinding. Met een glasvezelverbinding ben je altijd verzekerd van goed, snel en betrouwbaar internet. Met 4G of 5G is de kwaliteit altijd afhankelijk van externe factoren.

Ik wil alleen internet. Kan dat?

Ja, dan kun u een internet only abonnement afsluiten. Zie diensten

Wat is mijn huidige up- downsnelheid

“Meet uw internetsnelheid automatisch via de onderstaande speed test.
www.speedtest.net”